Reperele metodologice privind organizarea procesului educațional în condițiile învățării mixte, în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a semnat Ordinul cu privire la aprobarea „Reperelor metodologice privind organizarea procesului educațional în condițiile învățării mixte, în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal”.

Documentul are scopul de a reglementa acțiunile manageriale și didactice privind implementarea învățării mixte ca răspuns la necesitatea depășirii riscului de răspândire a virusului.

Ministrul Igor Șarov a declarat în cadrul unui briefing că prin acest document se dorește acordarea sprijinului în continuare a dezvoltării competențelor cadrelor didactice la capitolul metodic. „Este esențial, să asigurăm starea de bine în comunitățile de învățare în toate condițiile inclusiv în învățarea mixtă, adică o parte din elevi care învață în mod tradițional și o parte de elevi care accesează platforme de învățare. Este loc de mai bine, de aceea ne dorim valorizarea tehnologiilor digitale în contextele provocărilor globale care au afectat educația”, a menționat oficialul.

Fișier atașat: Ordinul MECC nr.1131 din 13.10.2020

Sursa: https://chisinauedu.md/